BIOGRAFIA

♣ En Xavi va néixer a Barcelona l’any 1.967. Toca la guitarra des dels 12 anys. Als 23 anys va ser membre fundador del grup Sin Previsión, que continúa en actiu. Seguidament va fundar la banda de blues-rock Ego Trip.

♣ A l’any 1.994 se’n va anar a viure a Londres, on s’hi va estar 4 anys.

Cente Comarcal Lleidatà, Desembre 1988

Estació de Metro “Marble Arch” London, Gener 1999

♣ En tornar de Londres va passar 3 mesos als Estats Units, a la ciutat de Chicago, atret per la gran tradició del blues que encara viu aquella ciutat. De tornada a Barcelona, en Xavi combina la seva faceta d’intèrpret acústic de cançons diverses amb la de guitarrista del grup The Healers, grup de tribut a Van Morrison encara en actiu. Amb aquesta banda realitza diverses actuacions a locals de prestigi, com la sala Privat de Mataró o La Boîte de Barcelona, i concerts a Saragossa i València.

♣ Des del 2005 aproximadament, cada estiu, en Xavi organitza diversos tributs a músics fonamentals del rock com Lou Reed, Leonard Cohen o Bob Dylan; ho fa a la Plaça Rovira de Barcelona, dins del marc de les Festes de Gràcia, al barri on resideix.

 

London Bar, Desembre 2011

♣ Des de fa 8 anys, en Xavi actúa cada mes a locals tan emblemàtics de Barcelona com el Bar Pastis o el London Bar. En aquests locals, sobretot al Bar Pastis, en Xavi pot desplegar tot el seu ampli coneixement musical dels grans poetes del rock americans com Dylan, Springsteen, Tom Waits, Cohen, Lou Reed o Patti Smith; també de noms de la cançó catalana, com Lluís Llach, o de la cançó francesa, com Georges Moustaki.

♣ En la seva faceta d’intèrpret acústic, a en Xavi li agrada explicar el per què de les cançons que canta; que la gent sàpiga qui va fer les cançons i per què les va fer.

♣ En Xavi mira de que els seus concerts no siguin una mera successió de cançons una darrera l’altra, com si es tractés d’un CD. Ell mira de que la gent participi en el concert, demanant cançons o fent aportacions a tot el que ell expliqui o digui. 

 

Concert al Bar Pastis, Juliol 2015

Concert al Bar Pastis, Juliol 2015